Livrare gratuită la comenzi peste 250 lei

Află diferența între ciocolata artizanală și ciocolata industrială

19-DSC02707(1)

Cu toții o consumăm și o îndrăgim, însă câți dintre voi s-au întrebat vreodată care este diferența dintre ciocolată artizanală și cea industrială? Chiar dacă la prima vedere nu par a fi mari diferențe între cele două tipuri și ai spune că ciocolata tot ciocolată este, în acest articol vei afla că lucrurile nu stau întocmai așa.

Ciocolata artizanală vs ciocolata industrială

Conștientizarea tot mai mare a oamenilor privind alimentele pe care le consumă din ultimii ani s-a resimțit în multe piețe, printre care și cea a ciocolatei. Astfel, a crescut interesul consumatorilor pentru ciocolată artizanală, aceasta conținând ingrediente mult mai naturale și mai calitative decât cea regăsită în supermarketuri. La Chantia, prelucrarea ciocolatei este o artă, în care procesul de creație are ca scop transformarea fiecărei cutii de ciocolată artizanală într-o experiență remarcabilă și într-un adevărat moment de răsfăț.

Astfel, în fabricarea ciocolatei utilizăm cele mai fine boabe de cacao și ingrediente premium din surse atent selecționate și de încredere. Produsele noastre sunt lipsite de adaosuri de conservanți, coloranți și ulei de palmier, fapt pentru care termenul de valabilitate este mai scăzut decât cel al unei ciocolate industriale. Toată magia se întâmplă în laboratorul nostru propriu din România, unde producem zilnic o mulțime de sortimente de ciocolată artizanală, pentru a încânta gusturile tuturor clienților noștri. Credem că, pentru a trăi o viață sănătoasă, trebuie să pune întotdeauna accentul pe calitate, nu cantitate, și astfel contribuim la un proces de producție mult mai sustenabil atât pentru om, cât și pentru natură.

Ce înseamnă o ciocolaterie/gelaterie artizanală?

Într-o ciocolaterie sau o gelaterie artizanală totul este despre a opri timpul în loc și onora fiecare moment din procesul de creație al ciocolatei, spre deosebire de cea industrială unde totul se petrece contra cronometru. La Chantia, punem un accent deosebit pe atingerea tuturor simțurilor, o ciocolată care va rămâne în experiența consumatorilor drept o experiență unică. De aceea, prețurile produselor regăsite în boutique-urile noastre din Timișoara și Oradea, precum și în alte ciocolaterii artizanale, reflectă calitatea și procesul atent de fabricare a sortimentelor de ciocolată.

De la ingredientele atent alese și până la ambalajele utilizate pentru împachetarea ciocolatei artizanale Chantia, totul este gândit cu un accent deosebit pe micile detalii. Cutiile în care sunt ambalate pralinele vin cu un design elegant și rafinat, ideale pentru cadouri destinate celor dragi. Împachetăm cu grijă sentimente, pentru a te ajuta să transmiți mai departe  dragoste, bucurie, entuziasm, celebrare și mesaje unice. Suntem alături de tine atunci când cadoul perfect pare imposibil de găsit, fie că este vorba de familie, partener sau colegii de muncă!

Cu toate că până acum nu te-ai gândit niciodată la această diferență, sperăm că prin acest articol ai aflat mai multe despre arta ciocolatei artizanale și ce o face atât de specială. Dacă nu ești 100% convins, te așteptăm într-unul dintre boutique-urile Chantia din Timișoara sau Oradea, pentru a găsi o bucată de fericire împachetată cu stil și prețuire, sau în magazinul nostru online www.chantia.ro

S-ar putea să te bucuri și tu

Bucurie în fiecare cutie

Abonează-te la newsletter-ul nostru

×