Vis devenit realitate, istorie și modernitate,
pasiune și muncă, artizanal și inovator, curaj și determinare!

Cum a început povestea Chantia?

Ciocolateria Chantia s-a născut din visul Roxanei și al lui Cosmin Cionca de a oferi cea mai bună ciocolată artizanală produsă chiar în Banat! Dintr-o pasiunea desăvârșită pentru ciocolată artizanală, povestea Chantia începe în 2021, când cei doi au hotărât să pornească o fabrică de ciocolată artizanală pe cont propriu, chiar în Timișoara, în urma celor 6 ani de experiență în domeniul ciocolateriei. Datorită calității și aromei unice, ciocolata belgiană artizanală este considerată a fi una dintre cele mai bune din lume. Este o delicatesă apreciată atât de cunoscători, cât și de pasionați.

Despre Chantia

Conținut redus de zahăr și ingrediente 100% naturale

Produsele Chantia sunt realizate din ingrediente premium, 100% naturale, cu un conținut redus de zahăr. Fiecare pralină Chantia este produsă artizanal, iar ingredientele folosite sunt doar ingrediente naturale, precum smântână, unt, fructe și ciocolată belgiană de diferite origini, precum Single Origin Ghana, Madagascar, Tanzania sau San Dominique. Calitatea superioară a produselor Chantia este resimțită de la primul contact cu pralinele belgiene, de aceea misiunea noastră este de a aduce pe piața românească doar produse de o calitate superioară, precum întâlnim în occident.

Fabrica de ciocolată Chantia: modernitate și performanță

Fabrica de ciocolată Chantia este un exemplu de performanță și modernitate în producția de ciocolată în România, având un tunel de răcire a ciocolatei de o dimensiune impresionantă care însumează 15 metrii. Ne dorim să livrăm doar produse la calitate superioară, iar iubitorii de ciocolată să savureze gustul autentic al pralinelor artizanale. Investim mereu în echipa noastră, dar și în utilaje performante din lumea ciocolateriei cu ajutorul cărora ne dorim să ducem producția de ciocolată la un alt nivel. În fiecare zi pregătim praline după rețete autentic belgiene, rulând anual peste 10 tone de praline artizanale.

Dezvoltarea gamei de praline

Ciocolata belgiană artizanală este un deliciu care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită calității și aromei sale unice. Producția de ciocolată belgiană este o tradiție îndelungată care a evoluat de-a lungul anilor, oferind astăzi o varietate de opțiuni pentru toate gusturile. De aceea Chantia lucrează constant cu specialiști în domeniu, iar împreună cu renumitul ciocolatier belgian Alexandre Bourdeaux am dezvoltat o întreagă gamă de praline artizanale.

Ciocolateriile Chantia

Chantia este prezentă în 2 orașe, Timișoara și Oradea cu 4 ciocolaterii și gelaterii. Fiecare ciocolaterie este aprovizionată cu praline artizanale realizate în fabrica din Timișoara, dar și cu galeto artizanal.

Cosmin

M-am născut la Timișoara și am copilărit tot în orașul libertății, povățuit mereu de părinți să aleg binele, nu răul. În fiecare lună, tata ne cumpăra nouă, copiilor, o tabletă de ciocolată. N-avea multe opțiuni, dar se baza pe oferta industrială de pe piață. Mai târziu, am mers cu viză prin țările Europei și am descoperit boabele de cacao naturală care m-au făcut să visez la înălțimile Braziliei și oazele de verdeață tropicală ale Africii.

Și pentru că-mi plăcea s-o ajut pe mama la prăjiturile făcute în casă și la torturile de înghețată de sărbătorile creștinești, mi-am dezvoltat, fără să știu, o pasiune pentru dulce.

Abia mai târziu aveam să aflu că în preajma capitalei Banatului, la Vinga, familia celebrului cofetar croat Janos Draskovits producea în 1985 într-un atelier împreună cu 200 de angajați cele mai fine și apreciate praline, până spre finele anilor 1940. Poate chiar Providența a decis ca soția mea, Roxana, să-mi împlinească visul copilăriei printr-o pasiune formidabilă pentru gelato, înghețată ale cărei unice rețete le-a învățat în nordul Italiei, de la un maestru internațional.

Chiar în anul care a făcut din Timișoara capitala culturală a Europei, ne-am trezit chemați să ducem mai departe o tradiție veche și-o misiune nobilă: gastronomia pralinelor artizanale, gândite ca produse premium, însă accesibile și irezistibile în același timp.

Credem că românii merită mai mult, chiar tot ce-i mai bun. Iată de ce, la capătul multor expediții de cercetare și studiu în Belgia, Franța și Italia, am creat prima fabrică de praline artizanală din țara noastră, CHANTIA.

Parafrazând cuvintele unui scriitor transilvănean, „uneori visele au gust de ciocolată”.

Roxana

M-am născut în Lovrin și am copilărit tot în Lovrin, un sat de lângă Timișoara. De mic copil am fost implicată în businessul familiei. Părinții mei fiind fermieri, am dobândit simțul responsabilității devreme. 

Primul contact pe care l-am avut cu ciocolata în copilărie, a fost când tata a adus acasă o tabletă de ciocolată rafinată, cu struguri. De atunci, ori de câte ori mergea tata la Timișoara, îl rugam să îmi cumpere acea ciocolată. Era preferata noastră și păstra un mic secret al nostru, pe măsură ce creșteam, a crescut și pasiunea mea pentru ciocolată. 

La îndrumarea părinților am dat la facultatea de Medicină, dar după 4 ani am realizat ca nu e visul meu și am ales să merg pe drumul antreprenoriatului, împreună cu soțul meu. 

Fiind plecați în occident, am simțit că trebuie să ne întoarcem în țară pentru a ne împărtăși pasiunea pentru ciocolată. Nu era pe piața din Timișoara un magazin dedicat ciocolatei, de aceea am ales să deschidem o ciocolaterie cu ciocolată belgiană. 

Pentru că vara la noi e foarte lungă, am simțit nevoia ulterior de un produs care se consumă pe timp de vară. Așa a apărut laboratorul de gelato. 

În decursul anilor, gusturile și tendințele clientului s-au rafinat, iar pentru noi pasiunea și dorința de a ne perfecționa în domeniul ciocolatei artizanale a crescut și mai mult, de aceea după 6 ani de activitate în domeniul vânzării de ciocolată, am decis să aducem pe piața din România un produs premium. Așa ales drumul producției artizanale, care nu este unul tocmai ușor, însă aici am simțit că am intrat cu adevărat în paradisul ciocolatei!

BUCURIE ÎN FIECARE CUTIE