Termeni și condiții

Compania care administrează site-ul www.chantia.ro, denumit in continuare „Vânzător” este SC MONISH SHOP SRL, numită in continuare Chantia.ro, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J35/4503/2021 si având Codul Unic de Înregistrare RO45169531, Sediu social: Str. Episcop Augustin Pacha nr. 10, Timișoara și punct de lucru Iulius Mall Timișoara, parter, Str. Aristide Demetriade nr. 1, Timișoara. 

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si condițiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atenție a acestora. Chantia.ro își asuma dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum si orice modificări site-ului Chantia.ro, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesara vreo notificare prealabila către utilizatori in acest sens. Prin accesarea site-ului Chantia.ro, folosirea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societății SC MONISH SHOP SRL, comunicarea se realizează in mod electronic, considerându-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificărilor de la SC MONISH SHOP SRL in modalitate electronica, incluzând si comunicări prin e-mail sau prin anunțuri pe site.


1. Dreptul de autor

Întregul conținut al site-ului Chantia.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date – este proprietatea SC MONISH SHOP SRL si a furnizorilor săi si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fără acordul scris al SC MONISH SHOP SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor in vigoare. In cazul in care doriți sa raportați încălcarea drepturilor de autor scrieți-ne la office@Chantia.ro.

2. Accesul la informațiile de pe site

SC MONISH SHOP SRL garantează tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul Chantia.ro si nu le conferă drepturile de a descarcă sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC MONISH SHOP SRL fără acordul prealabil scris al acesteia. Folosirea fără acordul scris al SC MONISH SHOP SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor in vigoare.

SC MONISH SHOP SRL nu trimite e-mailuri spam.

3. Limitarea răspunderii pentru produse si servicii

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producător si, de asemenea, in limita stocului disponibil. SC MONISH SHOP SRL nu oferă nici o garanție in mod expres sau implicit, la funcționarea acestui site, informația, conținutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpărarea produselor sau a serviciilor se face pe propria răspundere. SC MONISH SHOP SRL nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate. De aceea fiecare comanda va fi confirmata înainte de considerarea ei cu consultantul de vânzări. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). SC MONISH SHOP SRL si furnizorii săi își rezerva dreptul sa modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabila. SC MONISH SHOP SRL nu își asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul Chantia.ro. SC MONISH SHOP SRL nu răspunde de eventualele defecțiuni/neconcordante ale produselor comercializate de firmele colaboratoare. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi plătite SC MONISH SHOP SRL oricărui client in cazul nelivrării, a livrării necorespunzătoare sau in orice alta situație ce poate interveni, este valoarea sumei încasate de SC MONISH SHOP SRLe la acest client cu referire la comanda reclamata. Conform OUG 34/2014, art. 16, lit. d) si e), SC MONISH SHOP SRL este exceptata de la obligația de a trimite clienților săi informațiile privind service-ul postvanzare si garanțiile oferite.

4. Limitarea răspunderii pentru preturi

Preturile prezentate includ TVA (19% si 9%), însă nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factura va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări in momentul confirmării comenzii ca fiind comanda ferma.

5. Limitarea răspunderii pentru livrare

SC MONISH SHOP SRL poate livra produsele către clienții săi prin șoferul companiei, sau prin Fan Courier sau altă firmă de curierat agreată.
Daca aveți probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere interna gratuita cu Roxana Cionca 0790524731 sau email office@Chantia.ro. Livrarea produselor are o arie de extindere naționala, însă, la cererea clienților, magazinul Chantia.ro poate onora si comenzi cu expediere internaționala. SC MONISH SHOP SRL își rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților.

Clientul are posibilitatea să aleagă opțiunea de livrare potrivită lui.

  • Ridicare din magazin – disponibilă gratuit celor din Timișoara.
  • Livrare gratuită în Timișoara pentru comenzile de minim 200 de lei.
  • Livrare prin curier Rapid (Preferăm Fan Courier) cu plata la destinație.

Pentru livrări internaționale prețul transportului va fi calculat in funcție de fiecare comanda in parte. SC MONISH SHOP SRL își rezerva dreptul sa întârzie sau sa anuleze livrări ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC MONISH SHOP SRL care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majora, conform uzanțelor legii romanești. In cazul in care clientul nu este găsit la adresa menționata, curierul nostru va reveni după ce va restabili contactul cu clientul, moment in care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmând sa suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.

6. Limitarea răspunderii pentru plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clienții se poate efectua:

6.1. În avans
Prin transfer bancar sau depunere numerar in contul nostru. In aceste caz trebuie trimisa dovada plații prin mail sau fax către SC MONISH SHOP SRL, altfel comanda nu poate fi livrata, decât după intrarea fizica a banilor in contul SC MONISH SHOP SRL.

Plata online cu cardul. Pentru produsele cumpărate pe site preferăm plata cu cardul, iar costul de transport va fi suportat de client când marfa este livrată la destinație.

Suma achitata către agentul societății de curierat va fi cea evidențiata pe AWB-ul ce va fi prezent întotdeauna in plicul de plastic atașat coletului si va fi însoțita de o chitanța de la curier.


SC MONISH SHOP SRL își rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans.

Plata in avans se poate realiza prin: a) prin transfer bancar, caz in care dovada plații trebuie trimisa către SC MONISH SHOP SRL la adresa de e-mail office@Chantia.ro;

b) plata online cu cardul.

Pentru efectuarea plăților sunt folosite serviciile procesatorului de plăți Mobilpay (www.mobilpay.ro), astfel că informațiile de natură bancară sunt transmise acestora. Politicile partenerului Mobilpay de prelucrare a datelor personale sunt disponibile pe site-ul propriu al acestuia http://www.mobilpay.ro/public/

Livrarea va fi efectuata numai după intrarea banilor in contul SC MONISH SHOP SRL. Produsele comandate trebuie achitate integral, inclusiv transportul aferent, in caz contrar livrarea nu va fi realizata. Desigur există posibilitatea achitării transportului de către client atunci când marfa îi este livrată.

7. Returnarea produselor si dreptul de retragere

Chantia.ro oferă garanția legala de conformitate: SC MONISH SHOP SRL se angajează sa restituie prețul plătit de client sau sa înlocuiască produsul, fără costuri suplimentare, in cazul in care acesta nu corespunde informațiilor de pe site si/sau de pe eticheta produsului.

Aveți dreptul de a va retrage din prezentul contract si de a returna produsele cumpărate, fără a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin poștă sau e-mail însă folosirea lui nu este însă obligatorie. De asemenea, puteți completa si transmite electronic pe adresa noastră de email (office@Chantia.ro) formularul standard de retragere sau orice alta declarație neechivoca. Daca folosiți aceasta opțiune, va vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil confirmarea de primire a cererii de retragere.

Returnarea contravalorii produselor returnate se realizează după îndeplinirea tuturor procedurilor legale: conform OUG 34/2014, contravaloarea produselor va fi returnata in 14 zile calendaristice de la primirea notificării de retragere, însă SC MONISH SHOP SRL poate amâna plata pana la confirmarea expedierii coletului retur sau pana la primirea acestuia, luandu-se in considerare data cea mai apropiata. Plata transportului produsului returnat va fi suportata de către client.

8. Limitarea responsabilității pentru comentariile utilizatorilor

Utilizatorii care vizitează site-ul Chantia.ro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la oferă prin intermediul mijloacelor de contact. SC MONISH SHOP SRL își rezerva dreptul de a ignora comentariile si mesajele cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbura in vreun fel viață privata a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuala, conțin viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori in lanț, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricărei alte entități vor fi sancționate in conformitate cu legile in vigoare.

9. Limitarea responsabilității pentru linkuri către alte site-uri, server, browser

Site-ul Chantia.ro este găzduit de serverele unei terțe companii. Societatea SC MONISH SHOP SRL nu va putea fi făcută responsabila pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări. SC MONISH SHOP SRL nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Chantia.ro. De asemenea, in caz de nefuncționare a siteului datorata firmei de găzduire SC MONISH SHOP SRL nu poarta nici o răspundere. SC MONISH SHOP SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legături de pe site-ul Chantia.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

10. Date personale

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveți dreptul sa va opuneți prelucrării datelor personale care va privesc si sa solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteți adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email office@Chantia.ro sau la sediul companiei noastre din Str. Episcop Augustin Pacha nr. 10, Timișoara, sector 1. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justiției.

Pe site-ul Chantia.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Societatea SC MONISH SHOP SRL nu poate fi făcută responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidențialitatea contului si parolei sale. Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de către SC MONISH SHOP SRL si furnizorii săi numai in scopul declarat al acestui site. Informațiile din contul de înregistrare, precum si datele din formularul de comanda vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, informări despre eventualele promoții, etc. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților in drept sa verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități in drept sa efectueze orice verificări justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

11. Litigii si dispoziții finale

Prin folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) site-ului, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Condițiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apară intre utilizator si societatea SC MONISH SHOP SRL si asociații/partenerii/afiliații săi. In cazul unor eventuale conflicte intre SC MONISH SHOP SRL si clienții săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi soluționat in instantă, in conformitate cu legile romane in vigoare pe raza municipiului Timișoara. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea si lansarea comenzii, clientul accepta fără obiecțiuni condițiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat. Clientul își asuma in totalitate aceste riscuri odată ce își exprima acordul fata de Termenii si Condițiile site-ului Chantia.ro